SEO

WordPress hemsida

WordPress-plattformen är ett system med öppen källkod som ger dig total frihet över din hemsida. Om en utvecklare inte kan eller vill bygga den själv tar de över när som helst och ändrar det som behöver ändras tills den är perfekt för hur DU tänker!

Leta bland en av våra 100-tals mallar!

sökmotoroptimering

1. Webhotell & SSL-certifikat

Det är i webbhotellet som du lagrar alla dina filer och skapar e-postadresser för webbplatsen. Den är också ansvarig för att ge liv åt ett SSL-certifikat, som bör vara aktiverat så att användarna kan lita på vad de ser på sina skärmar när de surfar genom sidor som är relaterade till din!

Alla moderna webbhotell erbjuder gratis certifikat så länge det inte finns några problem med anslutnings- eller valideringstider.

2. Domännamn

Domännamnet är adressen man knappar in för att besöka din hemsida. Du väljer och köper det direkt via ditt webbhotell. Du kan ha flera hemsidor och domäner på samma webbhotell.

3. Installera WordPress

Du startar upp WordPress direkt inne på ditt webbhotell med ett par knapptryck. I samband med det väljer du användarnamn och lösenord.

Viktigt! Välj ett webbhotell som gör det enkelt att sätta upp en WordPress instalation med bara några knapptryck. Sedan för att undvika hackare, använd alltid ett unikt användarnamn och inte ”admin” samt ett långt säkert lösenord.

4. Designtema

Webbplatser med teman är helt på modet nuförtiden, och det är av goda skäl. Det är otroligt hur mycket mer tilltalande din webbplats ser ut när du använder en av dessa färdiga mallar i stället för att designa den från grunden varje gång!

En viktig del av att skapa en effektiv webbnärvaro är att använda lämpliga designteman för att ge dig själv lite spelrum när det gäller stil samtidigt som du håller dig inom temats gränser – vilket vi definitivt rekommenderar att du spenderar pengar på om möjligt så att du inte får problem med framtida projekt som beror på att det här projektet tog längre tid än förväntat

5. Nya funktioner med WordPress tillägg

WordPress erbjuder ett oöverträffat urval av funktioner som kan skräddarsys för att uppfylla alla behov. Med över 58 000 tillägg tillgängliga för nedladdning och tusentals fler som utvecklas varje dag – finns det alltid något nytt att erbjuda!

Till exempel: Vill du ha en webbutik? Det finns massor av plugins som är utformade speciellt för återförsäljare; om det passar din verksamhet perfekt så varför inte välja ett som är baserat på vad DU behöver i stället för att prova något annat först?

Ikoner för sociala medier gör det också lättare att hantera konton, medan Google Maps gör det möjligt för besökare att enkelt upptäcka var den närmaste butiken eller platsen ligger nära dem (vilket kan spara både tid och pengar!)

Glöm inte bort tillägg för formulärbyggare – de gör det möjligt för användarna att skapa egna anpassade mallar så att alla uppgifter som matas in sparas automatiskt
WordPress är en gratis programvara med fri och öppen källkod som driver över 25 % av alla webbplatser på jorden. Du kan komma igång med WordPress helt gratis, även om du kan behöva betala något om din hemsida behöver extra funktioner eller funktioner för att fungera ordentligt – vilket vanligtvis bara händer när företag bestämmer sig för att de vill ha sin egen anpassade design integrerad i den istället!
En annan fråga när man pratar om WordPress är ”hur mycket kostar det?” Det finns inget enkelt svar på detta, eftersom den typ av webbplats du vill ha avgör vilken typ av hostingpaket din hemsida behöver.

Själva publiceringsverktyget är gratis med en startplan och användare kan till och med skapa sina egna webbplatser på vissa värdar om de är villiga att göra det utan kostnad med hjälp av teman som tillhandahålls som standard i de flesta premiumpaket.

Även om dessa kan innehålla begränsningar, till exempel att färre sidor än typiska webbdesigns publiceras på en gång eller att det inte går att använda bilder från orelaterade domäner inne i inläggsinnehållet, eftersom dessa fotografier fortfarande hör hemma under respektive fotografers licensavtal
Vi har gjort en lista på 10 tips för att göra din WordPress hemsida snabbare:
 1. Hosting är ryggraden i din webbplats. En bra webbhotell hjälper dig att upprätthålla en snabb och pålitlig webbplats, vilket i sin tur kan leda till fler konverteringar för försäljning eller leads!
 2. Optimera dina bilder
 3. Skala dina bilder efter webbläsaren innan du laddar upp dem
 4. Använd ett snabbt och välkodat tema
 5. Optimera din WordPress-databas
 6. Använd CDN ifall du får besökare runt om i världen
 7. Minimera antalet tunga plugins på din hemsida
 8. Minimera antalet externa tjänster
 9. Komprimera dina HTML, CSS, JS filer
 10. Uppdatera din hemsida till senaste PHP-versionen

Tillägg vi rekommenderar till varje WordPress hemsida

 1. WP Rocket – Optimerar dina HTML, CSS och JS filer med bara några klick
 2. ShortPixel – Optimerar alla dina bilder & visar bilderna i snabbare format utan att tappa kvalité med några klick.
 3. Skala dina bilder efter webbläsaren innan du laddar upp dem
 4. Använd ett snabbt och välkodat tema
 5. Optimera din WordPress-databas
 6. Duplicator Pro – Skapa säkerhetskopieringar snabb & tryggt
 7. Rank Math SEO PRO – SEO tillägg som är snabbt och har otroligt många funktioner för bra pris.
 8. Wordfence Security – Gratis säkerhetsverktyg
 9. Elementor Pro – Skapa en perfekt design utan någon kunskap med kodning (Nackdel är att det är ett tungt tillägg)
 10. Astra Pro – Lätt tema med massa funktioner, mallar och mycket mer för att bygga din hemsida

Info om WordPress

Info om WordPress
🥇 Är WordPress Gratis?: Ja
🥇 Hur många tillägg finns det?: Över 58 000 tillägg
🔍 Är WordPress bra för SEO: Ja, det finns flera bra tillägg för SEO
🖥️ Finns det billiga webbhotell för WordPress?: Ja